top of page
  • Instagram - Gri Çember
Beta_Akademimetre1.png

Betametre nedir?

Betametre, öğrenci koçluğu ve rehberlik-danışmanlık hizmeti veren kişilere/kurumlara öğrencilerin sınava hazırlık süreçlerinin dijital ortamda planlanmasına, takip edilmesine ve yeni stratejiler geliştirilmesine olanak sağlayan bir veri işleme ve analiz sistemidir. Bu sayede öğrencilerin gelişimleri düzenli olarak takip edilmekte ve öğrencilerin gelişimi ile ilgili rapor hazırlanmaktadır. Bu rapor sayesinde öğrencilerin eksiklikleri ve artıları veriler ışığında düzenli olarak kontrol edilmektedir. Bu rapor;

1-)  Yıllık Konu Çalışma Takip Çizelgesi ve Tablosu

2-) Aylık Konu Çalışma Takip Çizelgesi ve Tablosu

3-) Konulara Göre Test Takip Çizelgesi ve Tablosu

4-) Haftalık Test Takip Çizelgesi ve Tablosu

5-) Aylık Toplam Soru Takip Çizelgesi ve Tablosu

6-) Aylık Deneme Sınavı Çizelgesi ve Tablosu

7-) Aylık Net Ortalama Çizelgesi ve Tablosu

8-) Öğrenci Kaynak Takip Çizelgesi ve Tablosu

9-) Planlama ve Mevcut Durum Analiz Karşılaştırma Tablosu

şeklinde oluşmaktadır. Bu raporlar sayesinde öğrencinin gelişimi hem sayısal veri ve tablolarla hem de grafiklerle görülmektedir.

Betametre ayrıca kendi programını yapmak isteyen bireysel kullanıcılara da açıktır.

 

Betametre takip sistemini oluşturan parametreler nelerdir?

Betametre planlama ve dijital takip sistemi iki alt platformdan oluşmaktadır. İlk platform öğrenci koçu/rehber öğretmen tarafından kontrol edilir. Bu platform öğrenci ile dijital ortamda planlama yapılarak verilerin işlenmesine olanak sağlar. Bu sayede öğrenci koçu/rehber öğretmen, öğrencideki değişimi hem sayısal verilerle hem de grafikler halinde görme olanağına sahip olur. İkinci platform ise Betametre’nin aplikasyon uygulamasıdır. Öğrenci kendisi ile ilgili gelişimi ve tüm datalarına buradan ulaşabilir. Ayrıca isteğe bağlı olarak öğrenci velileri de uygulamayı indirip öğrencinin verilerini takip edebilirler.

 

Betametre sistemi nasıl işliyor?

Öğrenci Koçu Betametre dijital platformunda öğrencisi ile haftalık planlamasını yapar. Bu planlama hafta içinde öğrenci tarafından gerçekleştirilir. İzleyen hafta öğrenci geçmiş haftaya ait verileri öğrenci koçuna iletir. Öğrenci koçu kısa bir süre içerisinde veri girişini yaparak geçmiş haftaya ait verilerin sistemde hem tablo hem de grafik olarak oluşmasını sağlar. Öğrencinin ilgili döneme ait tüm verileri hem tablo hem de grafikler halinde sistemde saklanır. Öğrenci işlenen tüm verileri hem öğrenci koçuyla web tabanından hem de cep telefonundaki aplikasyonundan erişebilir.

 

Betametre öğreci koçluğu/rehberlik/danışmanlık hizmeti veren kişilere ve kurumlara sağladığı avantajlar nelerdir?

21. yüzyıl literatürde “Veri Çağı” olarak tanımlanmaktadır. Özel kurum ve kuruluşlar, işletmeler, fabrikalar, üniversiteler planlama yapmak ve strateji geliştirmek için veri toplamaktadır. Bir arama motorunda yapılan bir arama, kişilerin kullanmış oldukları sosyal medya hesaplarında reklam olarak karşılarına çıkmaktadır. Diğer bir ifade ile veriyi toplamak, işlemek ve bu doğrultuda planlama yapmak büyük önem taşımaktadır.

Betametre benzer şekilde öğrenci koçlarına/rehberlik hizmeti veren kişi/kuruluşlara öğrenci hakkında veri toplamasına, veriyi işlemesine ve bu veri analizi ile yeni stratejiler geliştirmesine olanak tanır. Bu sayede profesyonel hizmet verilmiş ve öğrencilerin sınav yolculuğu daha stratejik planlanmış olur. Elde edilen başarılar izleyen yıllarda daha fazla öğrenciye hizmet sunma imkanı elde etmesini sağlar. Ayrıca bu sistem zamandan önemli ölçüde tasarruf sağlanmasına olanak tanır.

Detaylı bilgi için:

Web: www.betametre.com

Mail: info@betaakademi.com

Tel: 0546 245 32 02

 

bottom of page